HCS G-team maakt zich klaar voor de Special Olympics
22 Mei

HCS G-team maakt zich klaar voor de Special Olympics

U leest het goed! Van 14 t/m 16 juni doet ons g-team mee aan de Special Olympics in Tilburg en Breda. Dit enorme sportevenement is voor sporters van 8 tot 88 jaar oud met een verstandelijke beperking. In totaal doen er dit jaar 3000 sporters mee in 20 sportdisciplines; en wij doen dus mee met 6x6 hockey.

 

Onze speler en aanvoerder Bart heeft al eerder meegedaan maar dan als judoka en zo kwamen wij ook op het idee om mee te doen met een beetje hulp van de voetballers van VFC en de judoka’s van Westsports. Met de drie sportteams zullen we verblijven in een groot kamphuis, zonder ouders. Op vrijdagavond is er een enorm openingsfeest in Breda waarbij alle sporters in het zonnetje worden gezet onder toeziend oog van 5000 toeschouwers (kaartjes zijn hier gratis te regelen: https://store.ticketing.cm.com/Opening-SONS2024/step/e7ac1d18-c27e-4c63-aa5f-dd4e13bae9a6). Op zaterdag en zondag zijn de wedstrijden bij Were-Di in Tilburg.

 

We vinden het superleuk maar vinden het ook wel een beetje spannend. Sommige spelers hebben nog nooit zonder hun ouders ergens geslapen bijvoorbeeld. Maar dit hechte team is er helemaal klaar voor en heeft er zin in! Eigenlijk wilden alle trainers wel mee, maar uiteindelijk zijn het Kim, Samantha, Leonieke en Mark (de vriend van Leonieke) die Tim C, Eva, Teske, Aiwei, Bart, Wouter, Joachim en Tim H mogen begeleiden tijdens dit fantastische weekend.

 

Om extra goed voorbereid te zijn krijgen we 24 mei een clinic van Kicks ’n Sticks en om de sporters van de voetbal en judo te leren kennen gaan we 26 mei een leuke activiteit doen in het klauterwoud. Ook hebben we nog wat extra voorbereidende activiteiten, daar vertellen we binnenkort meer over. We houden jullie graag op de hoogte van onze voorbereidingen; volg ons vooral ook op instagram (hcs_gteam) en facebook (G-hockey HC Schiedam).

 

Enorm grote dank aan onze sponsoren DUPI group, Wereldtuinen, Kicks ’n Sticks, Catint, Zorghaven, Artos Milieu- en Omgevingsadvies, Fysiotherapie het Weeshuis en Scavare! Zonder jullie konden we al deze leuke, leerzame en belangrijke activiteiten niet doen…

 

Veel liefs!

G-team HC Schiedam

Nieuws afbeelding