Corona Nieuws
Corona update 27 januari 2022

Toeschouwers

Gelukkig zijn sinds gisteren de toeschouwers weer van harte welkom op ons mooie complex. Zoals iedereen weet, kan dit helaas nog niet geheel vrij. Om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij jullie allen met klem om je aan de volgende richtlijnen te houden:

§  Voor het betreden van de SchieDome en het clubhuis is  een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder

§  Publiek is welkom tot uiterlijk 22.00 uur

§  Wij houden altijd 1,5 meter afstand

§  Publiek neemt plaats op de tribunes op de aangegeven plekken of op 1,5 meter langs het veld te staan de tribunekant. Wanneer er geen plek meer is op de tribune of rond het veld, verzoeken wij het publiek plaats te nemen in het clubhuis (overigens ingericht als apres ski hut)

§  Bij het verplaatsen in de SchieDome en in het clubhuis is een mondkapje verplicht

§  Wij vragen aan alle teams om niet meer dan 8 toeschouwers mee te nemen naar de wedstrijden in de SchieDome. We hebben dan voor iedereen een mooie plek op een van onze tribunes. Meer kan natuurlijk, maar dan vragen wij uit te wijken naar het clubhuisCorona update 16 december 2021

De SchieDome regels

-        U bent van harte welkome in onze dome, maar u mag alleen het speelveld betreden met zaalschoenen

-        Natuurlijk mag u iets drinken in onze dome, maar geen alcohol

-        Roken mag natuurlijk niet in onze dome, buiten op de daarvoor bestemde plek wel, maar liever niet

-        Huisdieren zijn leuk, maar mogen de dome niet in

-        In de dome kunt u uiteraard iets drinken, maar we serveren niets uit een glas

-    Ben je keeper? Let erop dat je de speciale bandjes onder de klompen draagt. Heb je deze niet, loop even naar ons clubhuis en vraag er naar 

 

De SchieDome COVID regels zaterdag 18 en zondag 19 december

-        Als u de dome in wilt, heeft u de Corona Check App nodig

-        Ieder team mag maximaal 3 begeleiders mee de dome in nemen

-        Op alle velden zijn tenminste 2 scheidsrechter of spelbegeleiders en 2 mensen die zaalleiding hebben

-        De rij ouders mogen de zaal niet in, maar laten wij natuurlijk niet in de kou staan. Ons clubhuis zorgt voor warmte en daar bent u op vertoon van de Corona Check App en met een mondkapje op van harte welkom. Let u ook op de 1,5 meter?

-        In de dome draag je een mondkapje als je door de dome loopt. Als je eenmaal zit, of het veld op gaat natuurlijk niet
Corona update 28 November 2021Na een hele mooie week waarin wij met heel veel van jullie onze blaashal hebben opgezet, hebben wij toch teleurstellend nieuws gekregen. Alle amateursport stopt vanaf 17.00 uur. Dat is pijnlijk en heel vervelend, maar voor nu gaat de zaalcompetitie nog gewoon door en hebben we de zaterdag en zondag tot 17.00 uur tot onze beschikking. Het ziet er naar uit dat we onze schitterende hal niet volledig, maar wel zo veel als mogelijk kunnen gaan gebruiken. Voor nu wachten wij nog op de vloer, maar binnenkort hebben wij jullie weer hard nodig om deze bij aankomst zo snel als mogelijk te plaatsen. Een mooi vooruitzicht in deze letterlijk donkere dagen. Alle trainingen voor de senioren en junioren zijn inmiddels uit het schema gehaald. Er blijven slechts enkele trainingen voor de jongste jeugd op woensdagmiddag over en hier en daar een training voor een team dat nog een inhaalwedstrijd heeft. Het kan zijn dat jullie de komende dagen van de betreffende commissie of via jullie teamapp verdere informatie krijgen. De commissies zijn druk bezig om te kijken wat er wel kan. Dit is precies zoals we nu al bijna 2 jaar bezig zijn … Wat kunnen we WEL doen! Dat is ook waarom wij trots op onze club moeten zijn. Vanaf vandaag zijn de maatregelen in het clubhuis verder aangescherpt. Buiten de coronacheck volgt nu ook het dragen van een mondkapje. Let er dus op dat beiden verplicht zijn voor iedereen die het clubhuis in wil. Daarnaast blijven uiteraard alle bestaande maatregelen van kracht. Leuk is het allemaal niet, maar we slaan ons er ook nu echt wel doorheen. Let goed op de berichten vanuit de club de komende dagen/weken. Bovenal .. let goed op elkaar. Het bestuur van HC Schiedam
Corona update 13 November 2021


Nieuwe maatregelen rondom corona

Helaas zijn er nieuwe maatregelen rondom corona. We zijn ontzettend blij dat we mogen blijven sporten. Sporten is immers heel gezond en stressverlagend.


Clubhuis

Het clubhuis sluit uiterlijk om 20 uur. Tot die tijd mag je alleen naar binnen met een geldige QR-code. Ook op het terras mag je alleen met een geldige QR-code komen. Je hoeft maar één keer per dag je code te laten zien, voor de rest van de dag krijg je dan een stempel. Vanaf 20 uur is het clubhuis gesloten, dus ook de kleedkamers en douches. De ingang beneden bij veld 2 blijft wel open zodat de materialen gepakt en opgeborgen kunnen worden. In die gang zal ook blessure-ijs en de EHBO-koffer gevonden kunnen worden.

 

Publiek

Helaas is publiek niet meer welkom. Bij elk jeugdteam dienen er bij de training 2 begeleiders aanwezig te zijn. Dit kunnen 2 trainers zijn, maar 1 trainer en 1 manager/teamouder mag ook. Als er dan problemen zijn (een kind dat moet plassen, een blessure) kan 1 van de 2 het kind helpen en de ander bij het team blijven.

 

Op wedstrijddagen geldt voor HCS teams:

-       Alleen teambegeleiding (maximaal 3 per team) is welkom.

 

Op wedstrijddagen geldt voor bezoekende teams:

-       Jongste jeugdteams mogen vijf begeleiders, inclusief rij-ouders, meenemen.

-       Juniorenteams mogen zes begeleiders, inclusief rij-ouders, meenemen.

-       Seniorenteams mogen alleen de vaste begeleiders meenemen (maximaal 3 per team).

 

Halen en brengen van kinderen

Ouders mogen hun kind niet meer naar het veld brengen. Zij mogen hun kind met de auto of de fiets op het parkeerterrein afzetten en moeten dan het terrein weer verlaten. Om de grootste drukte te voorkomen:

-       Speelt of traint je kind op veld 1 of 2: breng/haal je kind bij het parkeerterrein bij het clubhuis.

-       Speelt of traint je kind op veld 3, 5 of 6: breng/haal je kind bij het parkeerterrein langs de Hargalaan.

De trainers/managers zullen de kinderen ophalen en terugbrengen bij het betreffende parkeerterrein.

Kom niet te vroeg om te voorkomen dat uw kind lang alleen staat of dat u onnodig lang een parkeerplek bezet houdt.

 

Parkeren voor de seniorentrainingen

Tot 20 uur traint er jeugd die opgehaald en gebracht wordt bij de parkeerterreinen. Rij daarom langzaam om aanrijdingen te voorkomen! Daarnaast zoveel mogelijk parkeren op de strook langs veld 6 of op het parkeerterrein aan de Hargalaan, zodat op het middenterrein kinderen gebracht en gehaald kunnen worden.

 

De 1,5 meter regel

Deze regel is weer helemaal terug. Zowel rondom het veld als op het veld tijdens de teambespreking.

 

Poortwachters

Onze fantastische vrijwilligers zijn ook weer bereid gevonden om als poortwachters te komen helpen. Poortwachters helpen bij het volgen van de regels op het terrein. Luister alstublieft naar hun aanwijzingen en probeer discussies te voorkomen. Zij staan er in weer en wind en zijn niet verantwoordelijk voor het overheidsbeleid. Zij staan er enkel om er voor te zorgen dat u(w kinderen) kunnen blijven sporten. Heel erg bedankt voor de medewerking!

 

Ook poortwachter worden of heb je nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected].

 

Sportieve groeten,

Bestuur en COVID-team HC SchiedamCorona update 5 November 2021
 
Beste leden, ouders, bezoekers van HC Schiedam, 

Bovenal zijn wij blij dat we gewoon lekker kunnen blijven hockeyen.  Echter vanaf morgen, 6 november, geldt bij ons het verplichte coronabewijs. Iedereen vanaf 18 jaar die het clubhuis in wil, heeft een coronabewijs nodig. Na het scannen krijg je een bandje. Met dat bandje mag je het clubhuis in. Bij de hoofdingang zal iemand staan om te scannen en het bandje uit te delen. Wij hopen dat jullie ons allemaal helpen door je QR code klaar te houden als je via de hoofdingang naar binnen gaat. Nogmaals als je geen bandje hebt, mag je het clubhuis niet in. Deze maatregel is voor iedereen van toepassing of je nu een spelers boven de 18 jaar bent, manager of coach van een team of achter de bar komt helpen. Wij rekenen, zoals altijd, op jullie allemaal om hier zo goed als mogelijk mee om te gaan. Op naar een mooi hockeyweekend.

Bestuur en COVID team HC Schiedam


Corona update 24 september 2021Nieuwe coronaversoepelingen vanaf morgen: wat is nu de bedoeling bij HC Schiedam?
YES! Er zijn weer nieuwe versoepelingen.
1,5m-regel: Vanaf morgen, zaterdag 25 september, wordt de 1,5m regel losgelaten. Dat betekent dat er weer geknuffeld, gezamenlijk gejuicht en gebroederlijk naast elkaar gezeten mag worden. Uiteraard alleen voor degenen die dat willen, respecteer mensen die nog wel voor een veilige 1,5m afstand kiezen.
Gezondheidscheck: Ook de gezondheidscheck vervalt.
Klachten: Blijf thuis bij klachten en laat je testen (de sneltest is niet voldoende, alleen de test bij de GGD is goed genoeg als je klachten hebt).
Coronapaspoort: Helaas valt het clubhuis onder de horeca. Dat betekent dat we moeten werken met een coronapaspoort. Het coronapaspoort geeft aan dat je ergens naar binnen kunt als je volledig bent gevaccineerd of als je recent negatief bent getest op corona. Het coronapaspoort is via een app verkrijgbaar. De app heet "CoronaCheck”.
Wanneer géén coronapaspoort: Als je het clubhuis in gaat voor het toilet, de douches of om iets te halen bij de bar. Ook als je buiten op het terras iets eet is het coronapaspoort niet nodig.
Wanneer wel een coronapaspoort: Als je in het clubhuis iets wilt eten.
Helaas is dit laatste lastig controleren en bijhouden. De belasting voor onze barvrijwilligers is hiervoor echt te groot. We hebben daarom besloten dat we het meubilair weghalen uit het clubhuis en je alleen buiten op het terras iets kunt nuttigen. We vragen je om geen meubilair naar binnen te sjouwen. De teametentjes kunnen wel binnen plaatsvinden na overleg met de barcommissie. De barcommissie zal iedereen van 13 jaar en ouder dan vragen het coronapaspoort te laten zien.
We zijn blij dat er verder versoepeld wordt. Sporten is belangrijk en hangen op de club ontzettend gezellig. Zonder de verplichte 1,5m afstand wordt dit nog fijner. Wij hebben er zin in, tot langs de lijn!
Vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected].
Groeten namens het COVID-team

Corona update 1 september 2021

Een nieuw hockeyseizoen gaat van start!

Wat hebben we er ongelofelijk veel zin in: een nieuw hockeyseizoen! We hopen keihard dat het een seizoen gaat worden zonder verstoringen door corona. Een seizoen waarbij alle trainingen en wedstrijden kunnen doorgaan, met publiek aan de zijlijn, een derde helft en af en toe een feestje. Corona heeft er voor gezorgd dat we de dingen die we 2 jaar geleden normaal vonden, nu opeens extra waarderen.

 

Alhoewel de coronamaatregelen minimaal zijn willen we je nog wel op de volgende maatregelen wijzen:

-       Meld je aan via de HCS app of met de QR code voordat je de club op komt.

-       Houd buiten het veld zoveel mogelijk 1,5meter afstand: Geef elkaar de ruimte als je staat te wachten bij de bar en ga met je team niet hutjemutje op elkaar zitten. Dit geldt niet voor kinderen.

-       Was regelmatig je handen. Bij de ingangen van het clubhuis zullen dispensers met handalcohol staan.

-       Blijf thuis bij klachten totdat je test bij de GGD negatief is (een negatieve sneltest is niet betrouwbaar als je klachten hebt!).

-       De KNHB adviseert dat als je bij elkaar in de auto zit, je een mondkapje draagt.

 

Vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected].

 

We wensen je heel veel hockeyplezier!

COVID-team HC Schiedam


Corona update 23 juni 2021
Versoepelingen!

Het is eindelijk zo ver: vanaf komende zaterdag zijn er weer nieuwe versoepelingen!

-       Alle teams mogen weer oefenwedstrijden spelen tegen andere clubs. De KNHB zal in juli, voor de seniorenteams die zich hiervoor hebben opgegeven, een mini-competitie organiseren.

-       Publiek is weer welkom.

-       Het clubhuis en terras zijn open voor iedereen, afhankelijk van de barbezetting en het weer. Binnen is een vaste zitplaats verplicht.

-       Mondkapjes zijn niet meer verplicht als er 1,5m afstand gehouden kan worden.

-       Je mag weer een team BBQ met elkaar organiseren op het terras! Je kan je team aanmelden via [email protected]. Kosten zijn €7,50 per personen jonger dan 13 jaar, vanaf 13 jaar betaal je €11 per persoon.

 

Wat er niet verandert:

-       Was regelmatig je handen.

-       Houd buiten het hockeyveld 1,5m afstand van elkaar.

-       Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Pas als de testuitslag bekend én negatief is ben je weer welkom op HC Schiedam.

-       Blijf thuis als je in quarantaine zit nadat je met iemand met corona in contact bent geweest.

-       Doe een mondkapje op als je bij mensen die niet bij jou wonen in de auto zit (geldt alleen voor mensen van 13 jaar en ouder).

-       Doe voordat je komt de gezondheidscheck en meld je aan via de QR-code of via de HCS app (meer -> bezoekregistratie).

 

Er zijn gelukkig nog maar weinig maatregelen, en iedereen is "corona-moe”. Toch willen we je met klem vragen om je aan die laatste paar maatregelen te houden. Onze vrijwilligers zijn niet alleen corona-moe, zij zijn ook aanspreek-moe. Zorg dus dat je niet aangesproken hoeft te worden en houd je aan de maatregelen. Samen houden wij HC Schiedam veilig en coronavrij.

 

Vragen? Mail het COVID-team via [email protected].

 

Groeten van het COVID-teamCorona update 14 mei 2021


Tijdens de laatste persconferentie werd duidelijk dat er ook op het gebied van sport versoepelingen aan komen. Deze versoepelingen gaan in per woensdag 19 mei, al kan maandag 17 mei alsnog besloten worden de versoepelingen niet door te zetten. Uiteraard houden wij het nieuws in de gaten en houden we jou op de hoogte.

 

Als de versoepelingen doorgaan betekent dit:

-       Geen verandering voor jeugdteams, zij mogen trainen zoals gewend zonder 1,5m regel en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.

-       Geen verandering voor senioren jonger dan 27 jaar, zij mogen trainen zoals gewend zonder 1,5m regel en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.

-       Senioren van 27 jaar en ouder hoeven niet meer apart te trainen in groepen van 4. Zij mogen met het hele team (mee)trainen. ECHTER geldt voor hen wel de 1,5m regel. Partijvormen en oefeningen waarbij geen 1,5m afstand gehouden kan worden, zijn dus nog niet toegestaan.

-       De basisregels zoals handen wassen, 1,5m afstand houden buiten het hockeyveld, thuisblijven bij klachten en quarantaine na contact met iemand met corona, blijven wel bestaan.

 

Als vereniging zijn wij natuurlijk teleurgesteld dat onze senioren van 27 jaar en ouder nog niet normaal mogen meetrainen. Ook gunnen we onze jeugdteams regionale wedstrijden. Echter willen we de ziekenhuizen, waar ook veel van onze leden werken, niet overbelasten. Blijf dus voorzichtig en houd de maatregelen in acht. We hopen dat we bij de volgende versoepelingen weer dichter bij ‘de normaal’ komen.

 

Vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected].

 

Bestuur en COVID-team HC Schiedam.


Corona update 18 maart 2021

Beste (ouders van) leden,

 

Sinds een paar weken zijn ook de jongvolwassenen weer aan het sporten nadat de (jongste) jeugd al enkele maanden weer aan de slag mocht op het veld. Als vereniging zijn wij blij dat we zoveel blije gezichten mogen zien! Ook de HC Schiedam corona cup met gemengde teams blijkt een groot succes en draagt bij aan een leuke en gezonde bezigheid op de velden.

 

Vanaf het begin van de coronapandemie hebben we als HC Schiedam gezegd dat alle activiteiten wel veilig moesten kunnen plaatsvinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich als poortwachter, teambegeleider, manager, trainer en/of coach inzetten. Slecht weer en de langdurigheid van deze pandemie houdt hen gelukkig niet tegen. U kunt zich voorstellen dat wij hen dan ook ontzettend dankbaar zijn.

 

Onze leden zijn de tweede groep die belangrijk is voor het veilig laten verlopen van onze sportactiviteiten. Door niet op HC Schiedam te komen met klachten passend bij corona, bij een huisgenoot met corona(klachten) of na contact met iemand met corona, door laagdrempelig te laten testen op corona en door buiten de hockeyvelden afstand van elkaar te houden zorg je ervoor dat de kans dat er andere mensen besmet worden met corona veel kleiner is. Hierdoor kunnen we blijven sporten met z’n allen. Bij dezen daarom nogmaals de oproep om je goed aan de maatregelen te houden. Ook als je niet denkt dat je corona hebt; blijf thuis bij klachten en kom pas weer als de testuitslag negatief is.

 

Vanaf deze week mag iedereen van 27 jaar en ouder ook weer sporten. Helaas nog wel in groepjes van maximaal 4 mensen en op 1,5m afstand van elkaar. Viertallen mogen tegelijk met hun eigen team trainen. Onvoldoende veldruimte? Mail dan naar [email protected]. De viertallen moeten gescheiden blijven van de rest, in een apart vak (elk viertal een eigen vak) en tijdens de training mag de samenstelling van het viertal niet wisselen. Ga ook niet met elkaar tegelijk in 1 dug-out.

 

Bijgevoegd een stroomschema wanneer je wel en niet welkom bent op HC Schiedam. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het COVID-team via [email protected]. Nogmaals: Gebruik je gezonde verstand, houd je aan de regels en draag bij aan het veilig sporten!

 

Hartelijke groeten,

Het COVID-team HC Schiedam
Corona update 19 februari 2021

Beste (ouders van) leden van HC Schiedam,

Ter aanvulling op de reeds bestaande maatregelen het volgende:

Als uw kind op school of een kinderdagverblijf in contact is geweest met iemand met corona moet uw kind in quarantaine. Dit betekent dat hij/zij helaas ook niet welkom is op HC Schiedam. Controleer de website van het RIVM of www.rijksoverheid.nl voor verdere uitleg en instructies.

Naast deze maatregel blijven de eerdere maatregelen van kracht:
-Blijf thuis bij klachten en laat je testen, je bent ook niet welkom op HC Schiedam in afwachting van je test.
-Een huisgenoot met corona? Blijf thuis.
-Een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid? Blijf thuis.
-In contact geweest met iemand met corona? Blijf thuis.
-Kom je uit een land met code oranje? Blijf thuis.
-Bij HCS geldt extra: wacht een huisgenoot op de uitslag van de test? Blijf thuis.
-Vergeet niet dat iedereen van 13 jaar en ouder zich moet registreren via de HCS app of QR-code.

Quarantaine is voor veel mensen heel ingrijpend en daarom is het soms moeilijk volhouden. Zeker als je denkt dat die snotneus echt geen corona is. Het is echter nog vervelender als andere mensen in quarantaine moeten omdat die snotneus toch corona bleek te zijn en andere mensen met jou in contact kwamen. Houd rekening met elkaar, alleen samen komen we hier (gezond) uit.

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag via [email protected]

Hartelijke groeten,
COVID-team

Corona update 15 januari 2021

Beste (ouders van) leden,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown periode te verlengen met 3 weken, tot 9 februari. Ontzettend balen voor onze senioren, maar gelukkig mag de (jongste) jeugd nog wel sporten! Hier zijn wij heel blij mee. De jeugd kan lekker blijven bewegen en met elkaar plezier maken, wat in deze huidige tijden extra belangrijk is.

Dat moet natuurlijk wel veilig kunnen. Daarom volgen wij de regels van de overheid en de protocollen van de NOC*NSF en de KNHB. De commissies betrokken bij de (jongste) jeugd hebben net als voor de jaarwisseling weer een programma voor komende weken gemaakt waarin de teams onderling wedstrijden kunnen gaan spelen. Wederom zullen de corona-coördinatoren en poortwachters weer toezien op de naleving van de coronamaatregelen op HCS. Voor vragen hierover verwijzen wij u graag naar de corona-update van 4 november 2020 waarin meer informatie staat en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden. Belangrijk is dat er bij elk team minimaal twee begeleiders (1 trainer en 1 teambegeleider) bij de trainingen aanwezig zijn. Er geldt géén 1,5meter regel bij kinderen (dit is op middelbare scholen wel het geval), omdat de kans op besmetting veel kleiner is in de buitenlucht. Dit is conform de maatregelen van het RIVM.

We doen op HCS ons uiterste best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en vinden sporten heel belangrijk. Wij begrijpen echter dat er ouders zijn die zich niet prettig voelen bij de onderlinge wedstrijden. Uw kind is uiteraard niet verplicht deel te nemen. Wel is het belangrijk dat u uw kind uiterlijk donderdag afmeldt voor de wedstrijd van zaterdag bij de teambegeleiding (trainer/coach, manager). Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar [email protected]

Wees lief voor onze vrijwilligers, dankzij hen kunnen we onze (jongste) jeugd laten sporten!

Sportieve groeten,
Bestuur en COVID-team


Update 15 december 2020

Helaas … daar gaan we weer!

Net nu we de trainingscapaciteit aan het opschroeven waren, kunnen we weer afbouwen. Vanaf vandaag stoppen alle trainingen, dus ook in 2-tallen, voor de senioren totdat we opnieuw geïnformeerd worden vanuit Den Haag.

Is er dan niets positiefs te melden? Jawel! Onze oliebollenactie loopt gewoon door. Je kunt gewoon bestellen en we gaan er alles aan doen om van 31 december, uiteraard COVID proef, een leuke en gezellige drive-thru middag van te maken.
Bestellen kan via deze link > www.hcschiedam.nl/oliebollen

Wij wensen jullie allemaal hele fijne en gezonde feestdagen. Let goed op elkaar.

COVID-team en bestuur HC Schiedam


Update 4 november 2020

Beste leden,

De afgelopen tijd kregen wij verschillende vragen of opmerkingen binnen. In lijn met de nieuwe maatregelen hier een aantal veel gestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar [email protected]

(Zie bijlage)

Bijlage bij dit nieuwsbericht : 201103 Veelgestelde vragen.pdf


Update 13 oktober 2020

Het is niet anders …

Beste leden (ouders/verzorgers),

Opnieuw nieuwe maatregelen die onze club hard raken.

Wij zijn ongelooflijk trots op iedereen die nauw bij onze club betrokken is. De inzet die door velen is geleverd om onze club volgens de richtlijnen te laten draaien, is geweldig. De manier waarop de poortwachters en het COVID team de laatste weken keihard hebben gewerkt om de club draaiende te houden, is van onschatbare waarde voor de club.

Ondanks alle maatregelen moeten we nu opnieuw ingrijpen. Vanaf morgenochtend (woensdag 14 oktober) 8.00 uur stoppen alle trainingen en wedstrijden van de senioren. Ook de wedstrijden van de (jongste) jeugd en de junioren stoppen, maar zij mogen wel blijven trainen. Daarnaast blijven alle andere maatregelen ook van kracht.

Deze nieuwe maatregelen gelden voorlopig voor vier weken. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van eventuele aanpassingen. Hou vol en let goed op elkaar!

Namens het bestuur,
Roland van der Poel


Update 2 oktober 2020

Extra maatregelen
 

 

Iedereen doet geweldig zijn best om de nieuwe richtlijnen zo goed als mogelijk op te volgen. Dank daarvoor!!

Vanuit de vrijwilligers op en rond het parkeerterrein is opgevallen dat het te druk op ons parkeerterrein is vanaf 19.00 uur. Voor de veiligheid van alle jeugdleden volgt er een extra maatregel:

Alle senioren waarvan de training voor 20:30 uur begint, wordt nadrukkelijk verzocht te parkeren aan de Hargalaan! Even om het terrein heen rijden via het Trimpad en de ingang aan de Hargalaan nemen.

Hiermee blijft ons parkeerterrein zo goed als leeg en kunnen de kinderen veilig in de auto’s stappen. De vrijwilligers gaan hier op toe zien, maar wij gaan er uiteraard vanuit dat dit goed komt.

Met dank,
Namens het COVID team en het bestuur


Update 29 september 2020

Gelukkig nog lekker sporten!

Het mag duidelijk zijn dat ook wij de regels aanscherpen. Vanaf vandaag 18.00 uur zijn er helaas GEEN toeschouwers meer toegestaan op ons terrein. Alleen de spelers, begeleiders, trainers en scheidsrechters zijn nog welkom. De 1,5m afstand blijft ook voor deze mensen van toepassing, met uitzondering van kinderen <13 jaar en spelers tijdens een training/wedstrijd.

Het clubhuis is vanaf vandaag 18.00 uur gesloten. Ook alle kleedkamers en bespreekruimtes zijn dicht. Alleen de toiletten beneden en het keepershok zijn open.

Voor alle HCS teams geldt:

  • Alleen teambegeleiding (maximaal 3 per team) is welkom.

Voor bezoekende teams geldt:

  • Jongste jeugdteams mogen vijf begeleiders (inclusief rijouders) meenemen.
  • Juniorenteams mogen zes begeleiders (inclusief rijouders) meenemen.
  • Seniorenteams mogen alleen de vaste begeleiding meenemen.

Aanmelden en gezondheidscheck

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen dienen zich vooraf aan te melden via de vernieuwde QR-code, www.hcschiedam.nl/registratie of via de HCS app (meer -> bezoekregistratie). Houdt per HCS-lid het lidnummer en wachtwoord bij de hand.

Besmetting in het team: wat nu?

Volg ten aller tijden het advies van de GGD op. Pas bij 6 of meer besmettingen dan wel quarantainegevallen mag een wedstrijd worden verplaatst. De GGD adviseert wie er in quarantaine moet. Bij een coronabesmetting hoeft niet standaard het hele team in quarantaine.

Gelukkig kunnen we lekker blijven hockeyen! Laten we er samen voor zorgen dat wij dit ‘gewoon’ kunnen blijven doen, dus volg de richtlijnen.

Namens het COVID team en het bestuur,

Roland van der Poel


Corona Nieuws