Voorbereiding seizoen 2022-2023 - zomervakantieplanning
22 Oktober

Voorbereiding seizoen 2022-2023 - zomervakantieplanning

Voorbereiding 2022-2023! (publicatie 22 oktober 2021)

Terwijl de herfstvakantie nog in volle gang is willen we jullie alvast over de start van het volgende seizoen informeren (2022-2023). Als HC Schiedam zien wij graag dat er een goede balans is tussen intensief hockeyen en een goede rust periode. Wij vinden een goede zomervakantie dan ook van groot belang. De zomer is er voor om te rusten en draagt bij aan de fysieke ontwikkeling van de spelers. Daarnaast draagt vakantie ook bij aan hun sociale ontwikkeling en kunnen ze zich mentaal opladen voor een nieuw schooljaar en hockeyjaar. Kortom het is van groot belang dat wij duidelijk aangeven hoe de start van 2022-2023 eruit ziet.

Aangezien wij als hockeyvereniging ook veel waarde hechten aan het feit dat kinderen op tijd terug zijn van vakanties voor de start van een nieuw hockeyseizoen willen wij u graag verder informeren over de start data. Er zijn drie hoofdredenen:

  1. Hockey is een teamsport en in een teamsport willen wij kinderen leren dat voor iedereen dezelfde regels gelden om samen succesvol te kunnen zijn;
  2. Verder is het bij de KNHB zo geregeld dat de prestatiedruk vooral in het begin van het seizoen ligt. Teams kwalificeren zich dan voor de diverse vervolgcompetities. Ons streven is om elk team op een voor hun passend niveau te laten uitkomen. Derhalve willen we ze optimaal laten verschijnen aan de start van de competitie; en
  3. Kinderen groeien in de zomer relatief meer dan in de rest van het seizoen. Daardoor is het belangrijk dat we hun fysieke belasting goed opbouwen. Het abrupt vol starten vergroot de kans op overbelasting of zelfs blessures (zeker in of direct na een groeispurt).

Voor seizoen 2022-2023 starten de zomervakanties 9 juli 2022. De KNHB competitie start vermoedelijk op zaterdag 27 augsutus (Topklasse) en zaterdag 3 september (overige teams).

Onderstaande de start data (onder voorbehoud, zodra planning bekend is zal update volgen) van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen:

 Aanvang/Voorbereiding Heren 1 en Dames 1 vanaf maandag 1 augustus 2022

  • Aanvang/Voorbereiding 1e teams vanaf maandag 8 augustus inloop, definitief aanwezig zaterdag 13 augustus. Opleidingsteams starten een week later.
  • Aanvang/Voorbereiding Heren 2 en Dames 2 vanaf maandag 15 augustus
  • Aanvang/Voorbereiding overige teams (junioren & senioren) vanaf maandag 29 augustus
  • Aanvang/Voorbereiding jongste jeugd vanaf woensdag 31 augustus.

Genoemde data zijn slechts een richtlijn en inschatting. Wijzigingen kunnen plaatsvinden naar aanleiding van o.a. verschuivingen competitiedata, schoolvakanties, beleid en visie coaches. Definitieve data worden rond medio maart gepubliceerd.

We hopen via deze berichtgeving duidelijkheid te hebben verschaft. Uiteraard zal meer informatie volgen bij de 1e informatiebijeenkomst m.b.t. teamindelingen HC Schiedam 2022-2023.

Mochten er vragen zijn kunt u altijd terecht bij [email protected]

Met vriendelijke groet,

HC Schiedam